Het belang van menselijk contact voor uw klantenservice

Wie had gedacht dat een klantenservice tegenwoordig via meer kanalen dan een telefoon of e-mail te bereiken is. De meeste bedrijven zijn nu ook te bereiken via Whatsapp, chat of social media. Voor bedrijven wordt het hierdoor makkelijker om klanten tevreden te houden, doordat vragen en problemen effectiever opgelost kunnen worden. Als klant hoef je ook niet meer uren aan de telefoon te wachten totdat je iemand van de klantenservice spreekt. Toch blijft het menselijke contact op uw klantenservice nog even belangrijk. Klanten verwachten juist meer. Uit onderzoeken blijkt zelfs dat een klant die goed geholpen is, eerder een tevreden klant is dan iemand die geen klachten heeft.

De kenmerken van menselijk contact

Een computer kan veel, maar de moeilijkheidsgraad is vaak de vertaalslag tussen mens en computer. Een computer moet een hele specifieke opdracht krijgen omdat deze (nog) niet voor zichzelf kan denken. Dat heeft tot gevolg dat de vraag naar menselijk contact evenredig toeneemt met de moeilijkheidsgraad van de vraag of het probleem. Vooral bij ingewikkeldere vraagstukken is het fijn als u even kunt sparren met een specialist, want hoe weet u anders wat er mogelijk is?

Persoonlijk contact wordt steeds belangrijker

Bedrijven die achterblijven in de service naar de klanten zullen steeds verder achterop raken, dus hoe eerder u maatregelen neemt des te groter uw voorsprong op uw concurrentie. Gelukkig zijn klanten tegelijkertijd bereid om meer te betalen voor een uitstekende klantenservice. Het optimaliseren van uw klantenservice loont daarom ook en het voordeel is dat kleine wijzigingen een groot effect kunnen hebben en dit niet gelijk veel kosten met zich mee hoeft te brengen. Neem bijvoorbeeld een eenvoudige functie als call recording. In combinatie met een keuzemenu en statistieken kunt u hiermee bijvoorbeeld uw personeel trainen en/of inzicht krijgen in het soort vragen dat uw klantenservice bereikt. Zodoende kunt u de inzet van uw medewerkers effectiever inzetten en de belasting op uw personeel verminderen. Uit deze statistieken zou daarnaast ook naar boven kunnen komen dat veel bellers willen weten tot wanneer u open bent. Het zou zonde zijn als u de kostbare tijd van uw medewerkers hiervoor gebruikt terwijl dit eenvoudig te voorkomen is door een ingesproken meldtekst in te stellen waarin u de openingstijden communiceert.

Direct contact opnemen

Heeft u nog geen servicenummer of denkt u aan een overstap? Wij kunnen u assisteren in het optimaliseren van uw klantcontact. Neem vrijblijvend contact met ons op om uw specifieke situatie en wensen te bespreken. We zijn u graag van dienst!

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on skype
Skype

recent posts