De voordelen van een naamnummer

Wat is een naamnummer?

Servicenummers werken drempelverlagend. In plaats van dat je kiest voor een specifiek nummer, kun je ook een telefoonnummer kiezen met je naam. Dat noemen ze naambellen. Het is handig om dit te kiezen, want servicenummers verhogen de professionele uitstraling van je bedrijf. Als je ook nog eens kiest voor een telefoonnummer met je naam, ben je extra makkelijk te onthouden. In dit artikel lees je alles over de keuze voor naamnummers.

Hoe werkt naambellen?

Om uit te leggen wat een naamnummer is, beginnen we met een voorbeeld. LIDL heeft gekozen voor het nummer 0900-LIDLINFO. Dat is een stuk makkelijker te onthouden, omdat we weten waar het voor staat. Hoe zet je dit nummer om in cijfers?

Als je kijkt op de toetsen van je telefoon, zie je daar letters onder staan. Onder elk nummer van 2 tot en met 9 staan een paar letters. Door in letters te denken en niet in nummers, is het telefoonnummer in totaal makkelijker te onthouden. Je drukt gewoon eenmaal de knop in waar de letter staat. Het bellen van letters wordt ook wel naambellen genoemd.

Een naamnummer is gewoon een servicenummer. Daarom tellen alleen de 7 letters achter het kengetal. Dat zie je bij heel veel nummers met 0900 en 0800 ervoor. Volgens de ‘regel van 7’ staat het officiële naamnummer van LIDL voor 0900-54354636. Het nummer is zo een stuk makkelijker te onthouden.

Hoe zet je cijfers om naar letters?

De cijfers omzetten naar letters is vrij makkelijk. Het gaat op dezelfde manier zoals je vroeger een sms verstuurde. In dit systeem worden de letters van het alfabet als volgt verdeeld over getallen:

  1. (niet in gebruik of spatie)
  2. ABC
  3. DEF
  4. GHI
  5. JKL
  6. MNO
  7. PQRS
  8. TUV
  9. WXYZ

Het cijfer 1 is niet gekoppeld aan letters en daarom zie je dit getal terug niet in telefoonnummers met namen.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on skype
Skype

recent posts