De belangrijkste servicenummer functies voor MKB

Met een servicenummer kunt u direct aan de slag met een breed scala aan functies. Om de servicenummer functies te activeren heeft u wel een IVR abonnement nodig. Een goed moment om te bepalen welke functies nou echt van waarde kunnen zijn voor uw organisatie en waarom. Wij geven u een kort overzicht.

Eindbestemming wijzigen

Een servicenummer is eigenlijk net als een domein naam. Het is dus wel van belang dat dit nummer doorverwijst naar in dit geval de juiste eindbestemming zoals dat heet. Uw servicenummer belt naar de bestemming die u opgeeft en u kunt dit makkelijk wijzigen. Als u bijvoorbeeld een eenmanszaak heeft of u bent ZZP’er en werkt vaak thuis dan kunt u het servicenummer standaard laten uitkomen op uw vaste nummer thuis, al dan niet in een VoIP omgeving. Het kan echter ook zo zijn dat u even weg moet maar tegelijkertijd op een telefoontje zit te wachten. Dan is het handig als u het tijdelijk kunt doorschakelen naar bijvoorbeeld uw mobiele nummer. Binnen 1 minuut kun u uw eindbestemming gewijzigd hebben en dat geeft de gebruiker optimale flexibiliteit. Het wijzigen van de eindbestemming is dan ook een van de meest gebruikte functies van een servicenummer.

Meldtekst

Soms is het voldoende om alleen een directe doorschakeling te hebben en is er geen behoefte aan een meldtekst. Wanneer u echter met openingstijden werkt, dan is een meldtekst al onmisbaar. Al is het alleen maar om aan te geven wanneer u geopend en gesloten bent, wat mensen kunnen doen in het geval van spoed of om te weten of men überhaupt het goede nummer heeft gebeld.

Wachtrij

Een wachtrij spreekt voor zichzelf, maar wist u ook dat u in hoge mate zelf kunt bepalen hoe deze wachtrij er uit ziet? U kunt kiezen om het wachten iets aangenamer te maken middels een muziekje, de wachtrij lengte bepalen, kiezen uit een positie-, of gemiddelde wachttijd melding en bepalen hoe de telefoontjes worden toegewezen aan uw medewerkers. Vanzelfsprekend wilt u geen ellenlange wachtrijen, maar het is hoe dan ook beter dan potentiële klanten verliezen omdat die getrakteerd worden op een onprofessionele in gesprekstoon. Tevens kunt u middels een wachtrij en een melding de beller alvast voorbereiden op het contact, door bijvoorbeeld te vragen om het klantnummer bij de hand te hebben. Op die manier zorgt u er tegelijkertijd voor dat de beller sneller geholpen kan worden en dús de wachtrij tegelijkertijd korter wordt.

Voicemail

Is een wachtrij geen optie, dan kunt u ook nog kiezen voor een voicemail of beter nog; de wachtrij combineren met een voicemail optie. Geef de beller tijdens het wachten bijvoorbeeld de optie om een voicemail in te spreken. Uw beller kan er dan altijd voor kiezen om de wachtrij te verlaten en een voicemail in te spreken. Uiteraard is het dan wel van belang dat deze voicemails vervolgens goed opgepakt worden, maar dit is eenvoudig in te regelen door bijvoorbeeld de geluidsopnames op een zelf gekozen email adres binnen te laten komen. U ziet het, de mogelijkheden zijn eindeloos.

SMS

SMS? Is dat niet iets dat ze in de vorige eeuw deden? Ondanks het afgenomen gebruik voor particulieren, is SMS voor het bedrijfsleven en de overheid eigenlijk alleen maar belangrijker geworden. Het grote voordeel van SMS is namelijk dat uw bericht altijd aankomt. Dit is nuttig voor authenticatie doeleinden.Hierbij kan gedacht worden aan DigiD, het sturen van wachtwoorden voor online diensten of het versturen van factuur herinneringen bijvoorbeeld. Een SMS wordt namelijk veel eerder gelezen dan een email en dus kan het ook voor uw marketing inspanningen interessant zijn. SMS is dus een goed medium voor korte meldingen met een grote impact. Bovendien is het makkelijk en goedkoop!

Keuzemenu

Wanneer u denkt aan een servicenummer, dan is de kans groot dat de link met een keuzemenu snel gelegd is. Een keuzemenu is dan ook nog altijd een van de voornaamste servicenummer functies en uitstekende manier om uw telefoontjes te laten routeren. Dit doet de beller tenslotte zelf. Dit kan naar een specifieke afdeling zijn n.a.v. de klantvraag of zoals hier boven ook al beschreven, om de beller de optie te geven een voicemail in te spreken of de openingstijden te beluisteren.

Vanzelfsprekend zijn er voor tal van situaties ook tal van mogelijkheden en kunnen deze per organisatie sterk verschillen. Neem daarom contact op met één van onze accountmanagers om uw mogelijke wensen te bespreken en te kijken hoe bovenstaande opties het beste kunnen aansluiten op uw specifieke situatie.

Direct contact opnemen

Vanzelfsprekend kunt u ook direct contact opnemen met ons om uw specifieke situatie te bespreken, of omdat er nog iets niet helemaal duidelijk is. We zijn u graag van dienst!

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on skype
Skype

recent posts