Waarom een lokaal telefoonnummer gebruiken?

Uw telefoonnummer speelt een belangrijke rol bij het aantrekken van lokale klanten. Het zegt meer over uw bedrijf dan u in eerste instantie zou denken. In deze blog laten wij u zien hoe u een lokaal telefoonnummer gebruikt om meer klanten te bereiken.

Belang van lokale telefoonnummers

Een telefoonnummer zegt dus veel over uw bedrijf. Een servicenummer geeft de indruk van een groot landelijk opererend bedrijf, een lokaal telefoonnummer staat voor een lokaal bedrijf en een mobiel nummer staat voor de kleine zelfstandigen. Enkele jaren geleden ruilden bedrijven grote aantallen lokale telefoonnummers in ruil voor centrale servicenummers. Het gebeurd steeds vaker dat bedrijven gebruik maken van lokale telefoonnummers (ook wel geografische nummers genoemd)

Lokale telefoonnummers zorgen voor een lokale uitstraling

Mensen doen liever zaken met lokale bedrijven, dus bedrijven zoeken naar alle mogelijk manieren om hun bedrijf in een lokaal jasje te steken. De hernieuwde belangstelling voor lokale telefoonnummers hangt ook samen met de opkomst van VoIP een aantal jaren geleden, waarbij virtuele lokale nummers overal terecht kunnen komen. Het bedrijf hoeft niet langer in hetzelfde gebied als het netnummer gevestigd te zijn. Juist dit gegeven biedt grote kansen.

Een makelaar kan niet zonder lokaal telefoonnummer.

Een makelaar is bij uitstek een persoon die u selecteert op basis van zijn kennis over de lokale markt. U kiest geen makelaar uit Amsterdam om in Alkmaar een huis te kopen. Een makelaar heeft dus groot belang bij een lokale uitstraling.

Economisch gezien gaat het met het makelaarsland niet goed, veel kleine makelaars zijn opgegaan in grote regionale of landelijke partijen die schaalvoordelen hebben. Centraliseer beheer, automatisering en telefonie om mensen efficiënter in te zetten. Het is echter VoIP-telefonie die het lokale karakter behoudt. Wanneer een klant het lokale telefoonnummer van de makelaar belt, gaat de telefoon als eerste over in zijn kantoor. Bij geen gehoor (makelaars zijn vaak onderweg) wordt de oproep automatisch doorgeschakeld naar het centrale callcenter dat de oproep aanneemt. Makelaars hoeven niet langer hun eigen telefoniste in te huren. Zo behouden virtuele lokale telefoonnummers het lokale karakter, besparen ze kosten en verbeteren ze de bereikbaarheid.

Meerdere lokale telefoonnummers

In bovenstaand voorbeeld behoudt de grote organisatie haar lokale kenmerken. Maar het omgekeerde kan natuurlijk ook. Stel, u bent loodgieter in de regio Alkmaar. Als loodgieter in Alkmaar zit u qua afstand goed in Hoorn of Castricum. De netnummers van de twee steden zijn echter totaal verschillend. Dus een lekkende klant uit Hoorn belt u nooit als u bij hem in de buurt bent. Door gebruik te maken van twee extra virtuele lokale telefoonnummers (uit Hoorn en Castricum), kunt u ook in deze steden adverteren met uw lokale telefoonnummer. Alle oproepen komen binnen zoals u gewend bent: uw vaste nummer of uw mobiele telefoon. Door twee virtuele telefoonnummers aan te schaffen, vergroot u het bereik van uw bedrijf.

Lokaal nummer aanvragen

Bij Zakelijkenummers.nl kunt u ook terecht voor lokale telefoonnummers. Kies bijvoorbeeld uit een 020-nummer uit Amsterdam of 010 nummer uit Rotterdam. Klik hier om een lokaal nummer te bestellen.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on skype
Skype

recent posts