Kiest u voor een tarief per minuut of per gesprek voor uw 0900 nummer?

Het juiste tarief bepalen voor een 090x nummer

Gebruik een servicenummer om een landelijke en professionele uitstraling te krijgen voor uw bedrijf. U kunt kiezen tussen een 0800 of 0900 nummer. Bij een 0800 nummer neemt u de belkosten voor uw rekening. Bij een 0900 nummer betaalt de beller een bepaald tarief per minuut of per gesprek.

Het mooie van het 0900 servicenummer is dat de kosten veel eenvoudiger te beheren zijn. U stelt uw eigen gesprekskosten in en maakt u telefoonafdeling kosteneffectief en zelf winstgevend. Maar hoe werkt het precies? Welke prijs moet u instellen? Wij helpen u er graag bij.

Doelgroep

Het kan lastig zijn om te kiezen tussen een tarief per minuut of een tarief per gesprek wat uw beller betaalt. Zo zoeken veel nummerhouders naar balans tussen kosten die hun kosten dekken en kosten die klantvriendelijk zijn voor de beller aan de andere kant van de lijn. Het kan verstandig zijn om een vast beltarief per gesprek te hanteren. De beller weet waar hij aan toe is staat dus niet voor een verassing te staan.

Aan de andere kant is er een theorie die het tegenovergestelde beweert. Omdat het bedrag klein is, is het gemakkelijk om de prijs per minuut te hanteren voor de beller. In feite kunnen beide kampen gelijk of ongelijk hebben. Het is volledig afhankelijk van de doelgroep, dus het is aan te raden niet op voorhand te oordelen. In plaats daarvan kun u in een vroeg stadium tests uitvoeren om te zien welk type tarief en bedrag het beste voor uw bedrijf is.

Sommige organisaties willen het aantal bellers juist terugbrengen, omdat ze te kampen hebben met een grote druk op de telefoonafdeling. Tegen hogere tarieven proberen ze het aantal telefoontjes te verminderen en tegelijkertijd kosteneffectief te werken. Ook hier kan de test uitwijzen welke prijs het meest geschikt is.

Test welke tarieven het meest effectief zijn

Het bijzondere van 0900-nummers is dat u zelf de kosten van de beller bepaalt. Dit zijn geen kosten die u één keer bepaald en voor altijd hetzelfde blijven. U kunt deze wijzigen. De prijzen kunnen op elk moment worden aangepast en geoptimaliseerd. U wilt dit niet elke maand doen, maar het is handig om te weten dat u de gemiddelde gesprekskosten kunt aanpassen op de beller.

090x nummer aanvragen

Naast een 0900 nummer, kunt u bij Zakelijkenummers.nl ook terecht voor een 0906 of een 0909 nummer. Klik hier om een 0906 of 0909 nummer aan te vragen.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on skype
Skype

recent posts