De verschillen tussen faxen via internet en traditioneel faxen

De verschillen tussen faxen via internet en traditioneel faxen

Faxen via internet: het nieuwe faxen

Hedendaags wordt er nog steeds veel gebruik gemaakt van de fax. Dit komt doordat faxen een betrouwbare en veilige dienst is om documenten te versturen. In deze blog gaan wij dieper in op de verschillen tussen faxen via internet en traditioneel faxen. Wilt u meer informatie over faxen via internet? Ga dan naar onze productpagina.

Goedkoop faxen

Een groot verschil tussen traditioneel faxen en faxen via internet zijn de kosten. Faxen via internet is namelijk een stuk goedkoper dan traditioneel faxen. Bij faxen via internet betaalt u namelijk alleen voor de service in plaats van voor een faxapparaat. Bij traditioneel faxen heeft u wel een faxmachine nodig.

Niet alleen bespaart u de kosten voor het faxapparaat en de onderhoudskosten daarvan. Ook betaalt u voor het verzenden van de fax ook nog meer kosten dan als u faxt via internet. Traditioneel faxen gaat namelijk via een analoge lijn terwijl faxen via internet via een VoIP lijn gaat. En een analoge lijn is duurder dan een VoIP lijn.

Duurzaamheid

Faxen via internet is een duurzame dienst. In tegen stelling tot het traditionele faxen wat een hoop inkt, papier en elektriciteit kost. Ook is er geen faxapparaat meer nodig. Dit zorgt er niet alleen voor dat u minder stroom verbruikt, wat natuurlijk beter is voor het milieu, maar op den duur zullen er ook minder faxapparaten geproduceerd hoeven te worden.

Dit zorgt ook weer voor minder afval. Ook hoeven de faxen niet meer standaard geprint te worden. Dit bespaart een hoop papier wat weer bijdraagt aan een beter milieu.

Opslag

Als u een fax binnenkrijgt dan wordt deze altijd uitgeprint. Dit zijn vaak belangrijke documenten die niet verloren mogen gaan en daarom is het belangrijk dat deze documenten bewaard blijven. Dit kost veel tijd en ruimte om deze documenten te bewaren.

Daarnaast is het ook handig om de documenten zo te ordenen dat u ze makkelijk terug kunt vinden. Met fysieke documenten is dit niet altijd even makkelijk. Tegenwoordig werken veel mensen thuis en heeft dus niet iedereen toegang tot de documenten. Met faxen via internet ontvangt u de documenten digitaal. Hierdoor kunt u ze gemakkelijk doorsturen naar uw collega’s of opslaan in de cloud, zodat u altijd toegang heeft tot uw documenten.

Meer efficiënt

Faxen via internet is vele malen efficiënter en bespaart u veel tijd. Dit komt doordat u gemakkelijk faxen naar verschillende personen tegelijk kunt sturen, maar ook meerdere faxen tegelijk kunt ontvangen.

Ook kunt u met faxen via internet sneller een document met meerdere pagina’s versturen dan met traditioneel faxen. Normaal bent u gewend te wachten tot de hele pagina erdoorheen is en daarna kunt u pas een nieuwe pagina versturen. Met faxen via internet kunt u gemakkelijk met één druk op de knop een document met meerdere pagina’s versturen. Dit bespaart u een hoop tijd.

Eenvoudig faxen

Faxen via internet is ontzettend eenvoudig. Naast de snelheid bij het versturen van het document geeft het ook iedereen de mogelijkheid om van elk apparaat een fax te versturen. Zeker in een tijd waar veel mensen thuis werken is dit ontzettend handig.

Daarnaast worden de documenten ook niet meer door een faxapparaat geprint. Er hoeft nu dus niemand op kantoor te zijn die de documenten uit het faxapparaat haalt. Een fysiek faxapparaat zoals bij traditioneel faxen is dus niet meer nodig.

Zakelijkenummers.nl

Met de faxoplossing van Zakelijkenummers.nl kunt u kwalitatieve faxen versturen via e-mail en ontvangen in de vorm van een pdf. Onze online fax oplossing beschikt over alle mogelijkheden die een traditioneel faxapparaat ook bezit, waardoor u geen faxapparaat meer hoeft aan te schaffen.

Faxen via internet bespaart u veel tijd en geld. Daarbij ontvangt u ook altijd een ontvangstbewijs als het document goed verzonden is. Zodat u weet of uw fax goed is aangekomen. Benieuwd of faxen via internet ook iets voor uw bedrijf is? Bekijk dan onze fax oplossingen.