Top 10 voordelen van Faxen via internet

  • Goedkoper

  • Efficiënter

  • Milieuvriendelijker

De voordelen van faxen via internet

Veel mensen denken dat faxen niet meer van deze tijd is, maar het tegendeel is waar. Tegenwoordig wordt er nog veel gefaxt, omdat het een veilige manier is om documenten te verzenden. Faxen kost veel tijd en geld. Hoe kunnen we dit verbeteren? Zakelijkenummers.nl biedt u de oplossing om faxen te versturen en ontvangen zonder een faxapparaat.

Deze oplossing wordt ook wel Faxen via internet genoemd, maar staat kent meerdere benamingen zoals faxen via email, Fax on web of digitaal faxen. Om u van meer informatie te voorzien over de voordelen van faxen via email hebben wij de 10 beste voordelen voor u op een rijtje gezet. Wilt u meer informatie over faxen via email? Klik dan hier.

1. Lagere elektriciteitskosten

Door gebruik te maken van faxen via internet heeft u niet langer een faxapparaat nodig. Dit brengt vele voordelen met zich mee. Doordat het faxapparaat niet meer op het stroom is aangesloten kan het u €50-€100 elektriciteitskosten per jaar schelen.

2. Inkt en papier worden overbodig

Geen zorgen meer dat het inkt of papier op is, want alles wordt opgeslagen in de Cloud. Bij faxen via internet kunt u digitaal faxen zonder te kijken of u nog wel genoeg inkt of papier heeft. Dit komt omdat u digitaal faxt en niet meer hoeft te printen. U kunt zelf bepalen hoeveel faxen u verstuurd. U bespaart veel, omdat u geen inkt of papier nodig heeft. U betaalt per verstuurde fax en dit kost €0,05 per fax. Faxen ontvangen is volledig gratis.

3. Milieuvriendelijker

Met Faxen via internet bent u zeer milieubewust bezig. Er blijft namelijk een hoop papier bespaart. Een faxmachine wordt met deze oplossing overbodig en als steeds meer mensen gebruik maken van deze dienst worden er op den duur minder faxapparaten gefabriceerd.

De productie van faxmachine verminderen zorgt voor minder afval en minder schadelijke stoffen in de lucht. Daarnaast wordt er ook nog is minder stroom verbruikt doordat de machine niet meer is verbonden met het stroomnetwerk.

4. Onderhoudskosten van de faxmachine worden bespaard

Naast dat u geen faxmachine hoeft aan te schaffen bespaart u jaarlijks veel kosten op het onderhoud van de apparaten. U bespaart bijvoorbeeld kosten voor een monteur die langs komt om de faxmachine te repareren. Dit kan u soms tot honderden euro’s per jaar schelen.

5. Makkelijke koppeling CRM systeem

U kunt gemakkelijk de dienst Faxen via internet koppelen met uw CRM of SRP systeem. Hiermee heeft u overzicht over uw faxverkeer. Zo kunt u bijhouden hoeveel verkeer eruit en erin komt. Deze data kunt u vervolgens analyseren om het optimale resultaat te realiseren.

6. Geen fysiek archief meer

Al uw faxen kunt u opslaan op één plaats en dat is niet meer in het fysieke archief. Dit is erg handig en overzichtelijk voor u. U hoeft niet meer te zoeken naar faxen, want alles staat opgeslagen in uw digitale archief.  Er is geen fysieke ruimte meer nodig en u heeft altijd toegang tot het digitale archief waar en wanneer u zelf wilt.

7. Flexibiliteit met faxen

De meeste mensen hebben geen faxmachine thuis, maar wel steeds meer mensen werken thuis. Dankzij faxen via internet hoeft u niet in bezit te zijn van een faxapparaat of op kantoor bij een faxapparaat te staan om uw fax te ontvangen.

U kunt waar en wanneer u maar wilt faxen ontvangen en versturen. U heeft alleen een internetverbinding nodig om vervolgens aan de slag te gaan. Of u dit nou via huis of kantoor doet. Dit werkt veel efficiënter en bespaart u veel tijd.

8. Geen dure inktpatronen

Doordat u uw faxen via de mail binnenkrijgt hoeft u niet meer te printen. Hiermee bespaart u ook nog is veel geld. Cartridges, oftewel inktpatronen zijn vrij prijzig en dit hoeft u nu niet meer aan te schaffen.

9. Gemakkelijk verschillende faxen sturen

U bent gewend dat u maar één fax per keer kunt versturen naar één ontvanger. Faxen via internet verandert dat en u kunt gemakkelijk meerdere faxen toevoegen en vervolgens naar iedereen versturen die u wilt. Dit zorgt ervoor dat u veel efficiënter en beter met uw tijd omgaat.

10. De kwaliteit is beter dan de traditionele fax

U kunt rechtstreeks uw bestand faxen naar het desbetreffende adres. Het bestand hoeft niet van te voren gescand te worden, waardoor kwaliteit verloren gaat. De kwaliteit van Faxen via Internet is daarom beter dan als u traditioneel faxt.

Wel kan de kwaliteit afhangen van de wijze waarop de ontvangende partij hun faxen ontvangt. Dit kan liggen aan het faxapparaat. Als zij ook gebruik maken van faxen via email is de kwaliteit optimaal.

Zakelijkenummers.nl

U krijgt bij Zakelijkenummers.nl een nieuw geografisch nummer uit de regio of een niet geografisch gebonden 085-nummer. Ook kunt u ervoor kiezen om uw eigen faxnummer te behouden en uw faxen op dit nummer te laten binnen komen. Wij zorgen ervoor dat uw faxnummer als afzendernummer wordt ingesteld.

Alle faxen op dit telefoonnummer komen als PDF bestand terecht in uw mail. Het tarief voor de verkeerskosten bedragen €0,10 per fax. U kunt er ook voor kiezen om onbeperkt te faxen. U kunt kiezen voor onbeperkt faxen. Dit is een optie en daarvoor betaalt u €10,- extra.  Wilt u meer informatie over onze pakketten? Klik dan hier.

Een greep uit onze klanten