00800-nummers
Grens-overschrijdende bereikbaarheid

 Professioneel

Voordelige verkeerstarieven

Herkenbaar en makkelijk te onthouden

Zonder fysieke vestiging, nieuwe doelgroepen aanboren

Met een 00800-nummer bent u wereldwijd bereikbaar op één enkel telefoonnummer. Uw klanten kunnen uw internationale servicenummer altijd kosteloos bellen en u kunt hun telefoontjes aannemen op het vaste of mobiele nummer van uw keuze, waar ook ter wereld. Een 00800-nummer staat ook wel bekend als een UIFN nummer: Universal International Freephone Number.

 

Hetzelfde nummer in meerder landen

 

Het voordeel van een 00800-nummer is dat u in elk land hetzelfde nummer heeft. Zo hoeft het dus ook maar één keer gecommuniceerd te worden in uw advertenties. Een 008000-nummer is beschikbaar in tot wel 57 landen.

 

Bereikbaar op afstand

 

Met een 00800-nummer verlaagt u de drempel voor klanten buiten Nederland om contact met u op te nemen. Klanten buiten Nederland bellen naar een lokaal nummer en betalen dus ook gewoon een lokaal tarief aan hun provider. Inkomende oproepen van deze klanten kosten u niets extra en voor de bellers kost het ook niets extra’s op hun lokale tarief. Een voordeel van een 00800-nummer is dat u kunt instellen bij wie de telefoon overgaat wanneer er met een buitenlands nummer wordt gebeld. Stel dat u door een Duits nummer wordt gebeld, dan kunt u instellen dat uw vloeiend Duits sprekende collega de telefoon opneemt.

 

Zelf de eindbestemming instellen

 

U kunt zelf instellen waar de beller uitkomt als deze het 00800-nummer belt. Vaak wordt er gekozen voor één of meerdere callcenters, vanwege de tijdzones. Zo is het nummer 24/7 bereikbaar. Het callcenter kan de beller vervolgens doorverbinden met de juiste persoon, afdeling of bedrijf.

 

Restricties

 

In elk land zijn er andere restricties van kracht voor internationale servicenummers, ongeacht waar u het nummer aanvraagt. Een 00800-nummer is derhalve niet in alle landen even goed bereikbaar. Het is dus belangrijk om eerst dit overzicht te raadplegen alvorens u uw telefoonlijn gaat opzetten. Of laat onze experts u vrijblijvend informeren over de bereikbaarheid van een 00800-nummer.

 

Levertijd en tarieven

 

De aanvraag voor een UIFN of 00800-nummer duurt gemiddeld 6 tot 7 weken, echter is dit sterk afhankelijk per land en afhankelijk van de documenten die per land geleverd moeten worden. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of kijk hier voor meer informatie.

 

  •         €45,- per maand voor één land
  •         €8,- per maand voor ieder extra land
  •         €75,- voor de activatie per nummer per land
  •         Gesprekskosten, als u wilt dat de beller u gratis kan bellen
Vergelijk de tarieven van 0800-, 0900-, 088-, 085- en 00800-nummers