Ik wil een internationaal servicenummer. Maar hoe werkt dat?

Internationaal bellen

We weten inmiddels hoe het zit met bereikbaarheid van een telefoonnummer vanuit het buitenland. En u heeft nu besloten dat voor uw doeleinden een internationaal telefoonnummer, een 00800 nummer ookwel UIFN-nummer genoemd, de beste oplossing is. Een goede keuze aangezien 00800 nummers laagdrempelig zijn voor de beller en u zo gemakkelijk in contact treedt met uw (potentiële)klanten. Maar hoe nu verder?

Een 00800 nummer aanvragen

Het aanvragen van een soortgelijk nummer is altijd maatwerk. Dit heeft twee redenen, u moet een mooi nummer kiezen (of wij kiezen voor u) en omdat een 00800 nummer beschikbaar is in verschillende landen. Echter, dit nummer moet wel beschikbaar worden gesteld in de door u gewenste landen. Bij ZakelijkeNummers.nl bieden we ondersteuning aan tot wel 57-landen. Dit betekent dat u in tot wel 57 verschillende landen gebeld kan worden op uw eigen nummer! Als u dan nog niet internationaal opereert, weten wij het ook niet meer.

Waarom moet ik meerdere landen activeren?

Om de nummers te kunnen bellen moet namelijk eerst een uitbelnummer gedraaid worden. Voor Nederland is dat bijvoorbeeld 00 (zo belt u vanuit Nederland naar België met 00 32 of +32. Dit betekent echter dat het nummer in ieder land een eigen uitbelnummer nodig heeft. Dit maakt dat het telefoonnummer ook in ieder land apart aangemeld dient te worden. Dit is dan ook de reden dat er maatwerk komt kijken bij het aanvragen.

Direct een 00800-nummer aanvragen, of meer informatie?

Dat kan natuurlijk altijd. U kunt via dit formulier specifiek informatie over een 00800-nummer aanvragen. Weet u na het lezen van dit artikel nog niet zeker of een 00800-nummer iets voor u is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We informeren u graag over de verschillen in de servicenummers.